Białoruska milicja zapowiada walkę z tuningiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

... i ja mam podobny problem. Wymiana aku i regulacja kąta pomogła w 20%. Nadal jednak są przypadki, gdy kręcę 3-4 sek. Dzwoniłem już do Aligatora. Mam nadzieję, że po wizycie w MT moje kłopoty się skończą. Na pewno napiszę, jak już będzie po bólu :diabelski_usmiech .
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Białoruska milicja drogowa zapowiada walkę z nielegalnym modyfikowaniem samochodów - tuningiem i aerografią.

Podczas kontroli milicjanci będą "wykluczać z ruchu" wyposażone niestandardowo auta - poinformował przedstawiciel Gosawtoinspekcji (milicji drogowej - GAI) Uładimir Piulski.

Według niego właściciele samochodów najczęściej montują w autach różne spojlery oraz niestandardowe osłony. Tymczasem w Mińsku żadna firma nie ma zezwolenia na wprowadzanie zmian do konstrukcji seryjnie produkowanych aut.

Zakazane jest także ozdabianie karoserii rysunkami, z wyjątkiem reklam. "Komiksy na samochodzie negatywnie wpływają na bezpieczeństwo ruchu drogowego" - zaznaczył Piulski.

Zapewnił, że GAI nie będzie zwracać uwagi na zmiany wprowadzone we wnętrzu samochodu, chyba że będzie to miało wpływ na bezpieczeństwo. Jako przykład wskazał przypadki montowania dodatkowych głośników w miejsce poduszki powietrznej.

Od kwietnia na Białorusi obowiązuje też całkowity zakaz przyciemniania przednich szyb w samochodach oraz normy przepuszczalności światła szyb bocznych i tylnych (60-70 proc.). Dotyczą one także zagranicznych samochodów przejeżdżających przez Białoruś tranzytem.
    [interia.pl - link]
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• paf
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3140

Re: Białoruska milicja zapowiada walkę z tuningiem

Zamieszczone przez szkoda
      Zapewnił, że GAI nie będzie zwracać uwagi na zmiany wprowadzone we wnętrzu samochodu, chyba że będzie to miało wpływ na bezpieczeństwo. Jako przykład wskazał przypadki montowania dodatkowych głośników w miejsce poduszki powietrznej.
      pomijając szaleństwo na Białorusi to pomysł zastąpienia poduchy głośnikiem jest rili hardkorowy :lol:

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez paf
        pomysł zastąpienia poduchy głośnikiem jest rili hardkorowy
        to jest wlasnie tuning, nie jakies tam pieprzenie :!:
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• paf
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3140

no właśnie piszę - pierdzielę - robię tuning - odkręcam po 4 śruby z każdego koła - a co :twisted:

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez paf
            no właśnie piszę - pierdzielę - robię tuning - odkręcam po 4 śruby z każdego koła - a co :twisted:
            no wlasnie, kolego, jak ktos sie boi to tuning nie dla niego :!:
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...